אם הגעתם למתכון הזה - אני מניחה שאתם אנשי טיולים ושטח. נהנים מלצאת לטבע, לטייל, ולבלות את הערב סביב מדורה עם כמה חברים.
הפויקה - סיר העשוי מברזל, מגיע בנפחים של החל מ-2 ליטר, ועד להרבה מאוד. את המתכון הבא כדאי להכין בסיר של 5 או 8 ליטר, ולא חייבים למלא את הסיר.
מה שכן כדאי לעשות - הוא לראות שלפחות חצי מהסיר התמלא אם לא שלושה רבעים. מדוע? מכיוון שככל שהסיר מלא יותר, כך יש פחות מקום לנוזלים להתערבב, ואנחנו רוצים שהנוזלים ישארו עם עצמם.
מה שיפה בפויקה - הוא שמכניסים את כל החומרים ביחד, מניחים על האש, ורק מחכים עד שהוא מוכן!
קדימה - למתכון:
המרכיבים
• 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים או שמיניות
• 1 ראש שום שלם
• 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
• 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
• 10-12 חתיכות שוקיים וירכיים של עוף
• כוס רוטב צ'ילי מתוק
• רבע כוס רוטב סויה
• חצי כוס יין אדום
• 2 גרגרי פלפל אנגלי (אופציונלי - רק אם הבאתם מהבית)
• 2 עלי דפנה (אופציונלי - רק אם הבאתם אתכם)
אופן ההכנה
• הכי פשוט בעולם: מכניסים הכל לסיר, מכסים, ומניחים מעל האש.
• לאחר שעה וחצי לפחות - פותחים לראות אם זה נראה מוכן, וטועמים
בתיאבון!
מוגש באדיבות סברסים - מדריך טיולים חברתי, המציע אינדקס מלא של טיולי שטח לרכבי 4X4.
לאיתור טיולי השטח - הקליקו כאן, ובחרו בקטגוריה 4X4.