אם הגעתם למתכון הזה - אני מניחה שאתם אנשי טיולים ושטח. נהנים מלצאת לטבע, לטייל, ולבלות את הערב סביב מדורה עם כמה חברים.
הפויקה - סיר העשוי מברזל, מגיע בנפחים של החל מ-2 ליטר, ועד להרבה מאוד. את המתכון הבא כדאי להכין בסיר של 5 או 8 ליטר, ולא חייבים למלא את הסיר.
מה שכן כדאי לעשות - הוא לראות שלפחות חצי מהסיר התמלא אם לא שלושה רבעים. מדוע? מכיוון שככל שהסיר מלא יותר, כך יש פחות מקום לנוזלים להתערבב, ואנחנו רוצים שהנוזלים ישארו עם עצמם.
מה שיפה בפויקה - הוא שמכניסים את כל החומרים ביחד, מניחים על האש, ורק מחכים עד שהוא מוכן!
שימו לב: אם אתם אנשי בשר בקר - תהנו מהפויקה הזה מאוד מאוד. כפי שאתם כבר בטח יודעים - ככל שהבשר והיין יותר טובים, כך תהיה התוצאה הסופית טובה יותר.
עוד שימו לב - את המתכון הזה אפשר גם להכין בבית, בתנור שחומם ל-160 מעלות, כאשר מתחילים בצלייה של הבקר על הכיריים, וממשיכים בתנור בדיוק כמו שהיינו עושים על המדורה.
קדימה - למתכון:
המרכיבים
• 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים או שמיניות
• 1 ראש שום שלם
• 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
• 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
• קילו וחצי בשר בקר לצלי מספר 5 חתוך לקוביות
• 2-3 עצמות בשר אם יש
• כוס וחצי חצי יין אדום משובח
• חצי כוס סוכר
• רבע כוס רוטב סויה
• 3 גזרים
• ענפי טימין / רוזמרין
• מלח, פלפל
• 2 גרגרי פלפל אנגלי (אופציונלי - רק אם הבאתם מהבית)
• 2 עלי דפנה (אופציונלי - רק אם הבאתם אתכם)
אופן ההכנה
• משרים את כל הבשר במרינדה של יין אדום, סויה, סוכר ועשבי תיבול למשך כמה שיותר זמן ולפחות חצי שעה
• מחממים טוב את הפויקה וזורקים פנימה את הבשר. מערבבים עד לאיטום הבשר מכל הצדדים
• מכניסים את כל יתר החומרים לסיר, מכסים, ומניחים מעל האש.
• משלימים את גובה הנוזלים כמעט עד לגובה הבשר (1 ס"מ מתחתיו)
• לאחר שעה וחצי לפחות - פותחים לראות אם זה נראה מוכן, וטועמים
בתיאבון!
מוגש באדיבות סברסים - מדריך טיולים חברתי, המציע אינדקס מלא של טיולי שטח לרכבי 4X4.
לאיתור טיולי השטח - הקליקו כאן, ובחרו בקטגוריה 4X4.