קנלוני הוא אחד מסוגי הפסטה החביבים עליי ועל ילדיי. הסיבה היחידה שאני לא מכינה יותר קנלוני - היא כמות העבודה שהוא דורש בשבל המילוי.
ובכל זאת... אם חשקה נפשכם בקנלוני בשר משובח - הרי לכם מתכון מעולה:
מרכיבים לקנלוני
• 1 בצל קצוץ
• 3 שיני שום קצוצות
• חצי קילו בשר טחון מאיכות טובה
• 4 כפות שמן זית
• קופסא קטנה רסק עגבניות
• חצי כוס מים
• כפית סוכר
• מעט מלח
• פלפל שחור
מרכיבים לרוטב
• 1 בצל קצוץ
• 1 גבעול טימין או אורגנו
• 2 שיני שום קצוצות
• 4 עגבניות בשלות קצוצות או מרוסקות
• חצי כוס יין אדום
• 4 כפות רכז רימונים (לא חובה)
• 2 כפות סוכר
• כפית מלח
• מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
• מטגנים במחבת גדולה את הבצל עד להזהבה
• מוסיפים את השום ואת הבשר ומטגנים יחד עד שכל הבשר חום ומפורר
• מוסיפים את רסק העגבנית, התבלינים והמים, מרתיחים ומבשלים 5 דקות
• ממלאים את הקנלוני אחד- אחד ומניחים בתבנית. הכי קל למלא בכפית קטנה. ועכשיו עוברים להכנת הרוטב..
• מחממים תנור ל-180 מעלות
• מטגנים את הבצל עד להזהבה
• מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה
• מוסיפים את העגבניות הקצוצות או המרוסקות ואת כל יתר החומרים ומביאים לרתיחה
• מבשלים כ-10 דקות יחד
• יוצקים מעל הקנלוני את הרוטב, ומכניסים לתנור מכוסה בנייר כסף למשך 30 דקות
• אחרי 30 דקות אפשר להמשיך עוד 5 דקות ללא נייר כסף
מי שאוהב את המראה המוקרם - יכול להוסיף מעל גבינה, או רוטב בשמל פרווה אותו מכינים מהרתחה במחבת של 5 כפות שמן זית, 2 כפות קמח ושליש כוס מים. מפזרים את הרוטב מעל רוטב הקנלוני לפני ההכנסה לתנור.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.