לחם הפרנה המרוקאי הוא מין סוג של הכלאה בין פיתה לבין לחם, והוא אחד מסוגי הלחמים הטעימים ביותר שאפשר להכין בבית, ולמען האמת - די בקלות.
יוצא טעים בתנור הביתי, יוצא יותר טעים אם יש לכם אבן שמוט בבית, ויוצא הכי טעים אם יש לכם טאבון בחצר.
אז... קדימה - להכנה:
מצרכים
• 1 ק"ג קמח
• 50 גרם שמרית (אפשר להחליף את הקמח והשמרית בקמח שמרים של אסם)
• 3 כוסות מים פושרים
• 1 כף סוכר
• 1 כף מלח
• חצי כוס שמן זית כתית משובח
אופן ההכנה
• מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערה, ומערבבים היטב
• מוסיפים את המים בהדרגה ואחריהם את השמן, וממשיכים לעבד עד לבצק אחיד
• מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עד שהוא נספג בבצק באופן מלא
• עוטפים את הבצק בשמן זית, ומכסים במגבת להתפחה של שעה וחצי - עד להכפלת נפח הבצק.
• מחלקים ל-6 כדורים את הבצק, ומשטחים את הכדורים לעובי של 2 ס"מ
• מתפיחים שוב - הפעם לחצי שעה (שוב הכפלת הנפח)
• מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) אם יש לכם אבן שמוט - מחממים אותה עם התנור
• מניחים בתבנית את כדורי הבצק אחרי ששוב השטחתם אותם לצורה של פיתה (או על אבן שמוט) ומכניסים לתנור
• אופים במשך כ-10 עד 12 דקות עד להזהבה
• מוציאים את הלחם מהתנור כשהוא התחיל להשחים
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.