האמינו או לא, פתיתים הם המצאה ישראלית.
אם תשאלו את דור ההורים - אלה יספרו לכם שהפתיתים הם בכלל "אורז בן גוריון".
הפתיתים - הם פסטה אפויה, ומוכנה להכנה בזמן קצר במיוחד, וכיום הם מגיעים בשלל צורות.
כאשר מכינים את הפתיתים - חשוב להקפיד על כמה נקודות, כך שהתבשיל יצא מדוייק, עסיסי וטעים, ולא "בלוק" שנתקע בגרון...
להלן מתכון וטיפים מועילים:
מרכיבים
• 1 חב' פתיתים - בכל צורה. אני מעדיפה את העגולים או האורז, אבל הכל הולך
• 1 בצל קטן (אם הילדים מרשים לכם)
• 3 כפות שמן זית
• 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
• 1 כף גדושה רסק עגבניות
• 3 כוסות מים (בכל מקרה - המים צריכים להיות בכמות של פי 1.3 מהפתיתים)
אופן ההכנה
• מחממים סיר בינוני
• מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה
• מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד להשחמה קלה - כשתי דקות
• מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב
• מרתיחים ומבשלים כ-6 דקות (או לפי ההוראות שעל השקית)
• מערבבים קלות, מכבים ומניחים בצד ל-5 דקות
• כדאי לאכול מיד - כי הפתיתים הם הכי טובים מיד אחרי שסיימנו את ההכנה
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.