מאז שהגיעו העדשים השחורות, או יותר נכון - מאז שגיליתי אותן על מדפי רשתות השיווק, אני לא נרגעת מהן: הן שחורות וקטנות, לא דורשות השריה ארוכה או טיפול מיוחד, מקבלות מרקם קראנצ'י וטעים, ומזינות לא פחות מכל סוג אחר של קטניה.
הפעם - מתכון מהיר וקל להכנה של סלט עדשים שחורות.
תמיד מצליח, תמיד מזין וטעים, ואצלי... אפילו הילדים אוכלים אותו!
מרכיבים
• 500 גרם עדשים שחורות
• 1 בצל
• 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
• 4 כפות חומץ בלסמי
• 1 בצל סגול קטן קצוץ דק
• 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
• 1/2 כפית מלח גס
• מעט פלפל שחור טחון טרי
• יוגורט סמיך
אופן ההכנה
• חוצים את הבצל ומכניסים לסיר יחד עם העדשים
• מרתיחים, מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות
• מסננים ומצננים את העדשים. הבצל סיים בשלב זה את תפקידו ואפשר לזרוק אותו.
• מכניסים את העדשים לקערה ואתם כל חומרי הרוטב (פרט ליוגורט) , ומערבבים היטב
• מגישים בקערות הגשה - כל אחת עם כף יוגורט מעל
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.