העדשים השחורות הם אחד מהמרכיבים הטעימים והמזינים אצלי במטבח.
הן תמיד פריכות וטעימות, ולעולם לא מרגישות כמו "יותר מדי קטניות".
המתכון הבא - משלב את העדשים השחורות עם גבינה ושאר ירקות, ומביא לתוצאה מוצלחת ומרעננת במיוחד.
מתאים לארוחה של 4-6 אנשים.
חומרים לסלט:
• 800 גרם עדשים שחורות
• 400 גרם גבינה בולגרית מגורדת
• 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
• 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
• מיכל יוגורט עשיר (20 מ"ל)
• 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
• 1 צרור נענע קצוץ דק
• 1 ראש חסה עדינה (חסה משי) מפורקת לעלים
• חבילה קטנה של עלי בייבי
חומרים לרוטב:
• 3 כפות שמן זית כתית משובח
• מיץ מלימון אחד
• 1 כפית כמון
• קורט מלח
• קורט פלפל
אופן הכנה:
• משרים את העדשים במשך כשעה במים קרים.
• מסננים את העדשים ומכניסים לסיר מלא מים
• מרתיחים ומבשלים 10-15 דקות עד לריכוך העדשים
• בקערה מניחים את עלי החסה, עלי הבייבי ועגבניות השרי החתוכות לחצאים
• בקערה נוספת מערבבים עדשים, גבינה בולגרית, פטרוזיליה, נענע ובצל סגול
• את קערת העדשים - מתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל וכמון ומערבבים
• משלבים בין הקערות ומניחים את תערובת העדשים המתובלת מעל קערת העלים והעגבניות
• מגישים עם קערת יוגורט עשיר ליד
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.