ושוב אנו נאלצים לכתוב על תזרים מזומנים
פריסת הלוואות, ניקיון שקים, הלוואות גישור.
מה עדיף? ניקיון שקים או הלוואות גישור.
נושא המימון לא נחסך מרוב העסקים הקיימים בשוק הישראלי,
הנושא של המימון וניהול תזרים המזומנים הוא חלק אינטגרלי מהיום יום של בעל העסקים, האמת שזה כול כך מטריד את ראשו עוד ביום הקודם לקראת המחרת שלפעמים זה משתק אותו כלל ועיקר ממטלות היום יום.
כמי שנותן ייעוץ עסקי ניתן לחלק זאת לציבור העוסקים הרודפים כול יום אחרי כספים, אם בהלוואות, אם בניקיון צקים, אם בקומבינציות של החלפת המחאות, אם בבקשות למימון ביניים מהבנק בכדי לעמוד במסגרת של אותו יום ולגבי המחר נחשוב בלילה, אם זה בהלוואות מחבר, מאבא, ולפעמים נתקלתי במצבים של הלוואות מעובדים, הלוואות שעדיף עליהם להלוות בשוק אפור. (לא שאני ממליץ חס וחלילה)
כ-יועץ עסקי נושא של תזרים מזומנים יוכל לעבוד נכון בכול עסק רק כאשר בעל העסק או החברה יפנים שהוא חייב ייעוץ עסקי שיחתוך לו לכאן או לכאן, כול עוד דבר כזה לא יקרה ובנוסף לא ייפול מהשמיים או מהלוטו/טוטו כסף, העסק תמיד יהיה במצוקה תזרימית. ואת זה חייבים לפתור.
עסק אשר לא יסבול ממצוקה תזרימית בראש ובראשונה חייב להיות עם הון חוזר תואם לפעילות של העסק, רווח חשבונאי הכולל בתוכו רווח המספק את החזר ההלוואות והמימון שנלקחו לעסק, התנהלות נכונה של תזרים המזומנים האומר תאום התשלומים בין התקבולים לדוגמא: אם רכשתם חומרי גלם באשראי של שוטף + 60 יום אנא דאגו לצמצם את מלאי חומר הגלם שלכם שיספיק לחודש מכירה וגם מהלקוח תגבו בתנאי אשראי של שוטף + 60 ( זה לא אומר שזה ניתן לעשות בזכוכית מגדלת אבל העיקרון חייב להיות כזה גם ב-80% מהמקרים) במידה ואין לכם רווח חשבונאי (מצב לא טוב) אזי צריך להתאים את סכום ההוצאות לסכום ההכנסות- וזאת על מנת לא לפתוח פער הפסדי- אם בנוסף להפסד החשבונאי אתם גם צריכים לממן הלוואות אזי אתם כול חודש הולכים אחורה.
אסור בתכלית האיסור להמשיך ולקיים עסק שיש לו הפסד חשבונאי. אסור!
הפסד חשבונאי יכול להיות לאיזון חשבונאי ואחר כך לרווח חשבונאי.
הפסד חשבונאי מסוכן בדיוק כמו שלקיחת עוד הלוואה מסוכנת.
אין הפלא ופלא, אין מתנות משמיים, דברים לא יכולים להשתנות אם לא משנים אותם בצורה מקצועית.
צורה מקצועית זה לא להקטין את שכר העובדים ב-10% או לפטר את המנקה, או לקחת מאישה את כרטיס האשראי.
הפסד חשבונאי צריך לבוא כתוצאה מ- עבודתו של יועץ עסקי, מלווה עסקי, ייעוץ עסקי ו-יועץ שיווק שתיקחו לעסק, והאופטימלי ביותר זה פיגורה אחת שמכסה את כול האלמנטים שהזכרתי.
זכרו, דברים לא קורים מ"שום מקום" דברים נעשים שעושים אותם, ועל תגידו יהיה טוב, או זו תקופה, או אצל כולם חלש. זה לא הפתרון לעסק שלכם.
דורון עמית הוא מומחה בתחום ניהול עסקים, ייעוץ עסקי ושיווק, הבראת חברות, וכלכלה עסקית,מאחוריו עומד צוות של ביצועיסטים בתחום השיווק, העיצוב, הפרסום, המכירות להגדלת ההכנסות בעסק בחברה ובארגון