קאדה הוא מאכל כורדי מסורתי אותו מכינים במיוחד לכבוד חג השבועות, וגם... כל השנה.
ההכנה של הקדה קלה ומהירה, והתוצאה - מופלאה! לבצק
ההכנה של הקדה קלה ומהירה, והתוצאה - מופלאה! לבצק
• קילו קמח
• כף וחצי שמרים
• קורט סוכר
• קורט מלח
• כף שמן זית
• כ- 2 כוסות מים
• 200 גר' גבינת חמד
• 200 גר' גבינה בולגרית
• מערבלים יחד את כל מרכיבי הבצק - אפשר במיקסר ואפשר בקערה. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
• מעבירים את הבצק לקערה, למנוחה של 30 דקות.
• יוצרים מהבצק כדורים קטנים, אותם מרדדים במערוך לעיגול דק.
• מפוררים ומערבבים יחד את הגבינות, מניחים כף או כף וחצי מהמלית במרכז עיגולי הבצק ומשטחים
• מקפלים את הבצק לחצי ומהדקים.
• משטחים את הקאדה כך שהגבינה תתפזר באופן אחיד ולא בולט.
• מחממים במחבת מעט חמאה וכף שמן זית
• מטגנים את הקאדה משני צדדיו
ומגישים.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.