ענף הפלסטיקה בישראל נהנה מצמיחה עסקית לאורך שנים, ללא קשר ישיר למצב הכלכלי בישראל ובעולם. קצב הצמיחה השנתי של הענף נע בין 4% ל 5% בתקופות מיתון, ועד לשיעורים דו ספרתיים בתקופת צמיחה.
ענף הפלסטיקה בישראל בולט בהישגיו בכל הנוגע לחדשנות ומקוריות. יכולות אלו באות לידי ביטוי הן בהפעלה יעילה של מערכות הייצור והן ביצירתיות רבה בתחום פיתוח המוצרים. כמעט כל מוצר שאנו משתמשים בו כיום מיוצר מפלסטיק.
ענף הפלסטיקה בישראל מחולק ל - 4 קבוצות עיקריות, על פי טכנולוגיית הייצור: תעשיית ההזרקה, תעשיית האקסטרוזיה, תעשיית חומרי הגלם ותעשיית המעבדים, הכוללת ייצור מוצרי פלסטיק באמצעות ואקום פורמינג.
ייצור מוצרי פלסטיק בשיטת ואקום פורמינג, או בשמה העברי "עיצוב בחום" כוללת למעשה ייצור של כל מוצר המבוקש על ידי הלקוח והעונה על צרכיו.
יעילותה וייחודה של הטכנולוגיה באות לידי ביטוי בכך שהלקוח מקבל את המוצר המבוקש, החל משלב תכנון ובניית התבנית למוצר, דרך ייצור דגמים ומודלים, וכלה בייצור המוצר הסופי, כמעט מכל חומר גלם בתעשייה המוכרת כיום בעולם.
תהליך תכנון המוצר והתבנית הנגזרת ממנו מתבצע במכונת ה CNC ולוקח לרוב כחצי יום עבודה. תבניות למוצרי בואקום עשויות על פי רוב מעץ MDF, מפוליאוריתן דחוס (המכונה "סיקה"), מאלומיניום או מחומר קשיח ועמיד בחום אחר.
תהליך ייצור המוצר מתבצע במכונת הואקום פורמינג. זו מחממת לוח פלסטי למצב אלסטי ואז יוצקת אותו בכח על פני התבנית. יניקת אוויר אל מחוץ לתבנית מאפשרת להצמיד את הלוח אל התבנית בעוצמה כזו, היוצרת את דוגמת המוצר.
טכנולוגיה זו מאפשרת ללקוח, לאחר ייצור תבנית אחת ואישורה, להתחיל בייצור סדרתי מהיר ולערוך שינויים במוצר במהירות ובעלות מינימלית.
איציק יהב, מנכ"ל
http://yahav.biz
itzikyahav@@gmail.com