ברוקולי הוא אחד מהירקות החביבים עליי. טעמו עדין, והוא מלא ברזל וחומרים טובים.
אלא ש... הילדים לא ששים לאכול אותו סתם ככה מאודה. המתכון הבא - פותר לנו את הבעיה בצורת פשטידה טעימה וקלה להכנה!
מרכיבים:• 500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
• 1 בצל קצוץ
• 2 כפות שמןזית
• 1 גביע קוטג'
• 1 גביע יוגורט 3%
• 3 ביצים בגודל בינוני
• 100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
• מעט פלפל שחור גרוס
• כפית שטוחה מלח
• מחממים תנור ל-180 מעלות
• מטגנים את הבצל עד להשחמה ומניחים להתקררות
• מפרקים את הברוקולי לפרחים בגול 1 סמ"ר
• מרתיחים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים ומעט מלח במשך כ-5 דקות ומצננים
• מערבבים את כל החומרים (לרבות הברוקולי המצונן והבצל המטוגן) בקערה גדולה
• מעבירים את התערובת לתבנית בינונית
• לפשטידה עשירה ויפה יותר - אפשר לגרד מעל התערובת מעט פרמזן או קשקבל
• אופים במשך 45 דקות עד להזהבה
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.