מאפה גבינות ופסטה
חומרים:
1 חבילה פסטה פנה
תערובת גבינות (300 גרם גבינ?ת? פרובולונה,
150 גרם גבינת מוצרלה, 50 גרם גבינת פטה)
150 מ"ל שמנת מתוקה
360 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
1/4 כוס קמח לבן
1/4 כפית פלפל שחור
4 שיני שום
אגוז מוסקט
1 כפית אורגנו
1 כפית תימין
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מגרדים בפומפייה את הגבינות. שומרים כ-100 גרם מתערובת הגבינות בצד כדי לפזר מלמעלה.
בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים 4 שיני שום כתוש, מוסיפים את הקמח ובהדרגה את החלב. יש לערבב היטב כדי שלא יווצרו גושים. אם בכל זאת יש גושים צריך להעביר את התערובת דרך מסננת. כשהתערובת מסמיכה מורידים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את תערובת הגבינות המגורדות, תבלינים ומלח. מוסיפים את הפסטה ומערבים היטב.
מכניסים לתבנית משומנת ומפזרים מלמעלה את תערובת הגבינות. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אופים עד לקבלת גוון זהוב.
לפני ההגשה יש לתת לפשטידה להתקרר כדי שתתגבש.
רוטב גורגונזולה
חומרים:
2 כפות קמח
2 כפות חמאה
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס ציר עוף
1 כוס גורגונזולה מגוררת
1/4 כוס יין לבן
אופן ההכנה:
על אש נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח ומערבבים כ - 2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהגורגונזולה, מערבבים ומבשלים 5 דקות ומוסיפים את הגבינה.
ברוסקטות גבינות
חומרים:
300 גרם פטריות פרוסות
50 גרם חמאה
1 כף תימין
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
5 פרוסות לחם חתוכות באלכסון ל- 10 משולשים
5 פרוסות גבינה מעושנת
או פרוסות של גבינת קממבר או כל גבינה שאתם אוהבים
1 כפית חרדל
אופן ההכנה:
מחממים חמאה במחבת ומטגנים בה את הפטריות הפרוסות. מוסיפים שום, פלפל שחור ומלח. מורחים את פרוסות הלחם בחרדל. מעל לחרדל מסדרים על 5 משולשי לחם פרוסות גבינה ומעל מעט מתערובת הפטריות. מפזרים תימין, מניחים מעל את פרוסות הלחם המשולשות ובעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית על כל פרוסה.
מכוונים את התנור למצב גריל ואופים עד ההשחמה. הופכים ומורחים בשמן זית, ואופים עד שהגבינות נמסות והלחם משחים מעט.
בתאבון!
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים להכין גבינות מכל הסוגים. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 0547522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת com.גבינות-מהלב.www