דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


בענייני החלב ורגישות לחלב 

מאת    [ 28/05/2013 ]

מילים במאמר: 481   [ נצפה 4007 פעמים ]

חלב אכן לא בכל מצב, והפעם על רגישות לחלב (לא אלרגיה לחלב...) כל זאת מנקודת מבטה של נטורופתית מומחית העוסקת בתחומי נטורופתיה ורפואה טבעית משך שנים רבות... ומתמחה בניקוי רעלים מהגוף והנשמה וטיפול טבעי בבעיות עור
החלב נחשב בעיני רבים כמזון בריא וחשוב. הוא ידוע כמקור חשוב של חלבון, סידן, ויטמינים כגון ריבופלבין, ויטמין A וויטמין D ואפילו יוד.
מצד שני ברור כי קיימים מרכיבים אחרים במוצרי החלב שעלולים לגרום להשפעות שליליות. על כן מסקנת החוקרים כי נושא החלב עדיין בסימן שאלה ומורכב דיו וכנראה שונה מאדם לאדם.

אשר על כן ולמרות כל הקמפיינים בתקשורת למוצרי חלב מסתבר שהם לא יכולים להתאים לכל אחד.

ישראל נמצאת "במקום גבוה" מבחינת רמת צריכת החלב. בתרבויות אחרות חלב פרה איננו מהווה מאכל מסורתי ולכן תהליכי העיכול שלו שונים בתרבויות אתניות אלו. ברוב תרבויות המזרח הרחוק (בעיקר סין ותיילאנד) שם חלב הפרה ומוצריו אינם חלק מן התפריט היום-יומי ומצד שני שיעור אוסטאופורזיס (בריחת סידן) שם, נמוך בהרבה ממדינות מערביות כגון קנדה, ארה"ב ושבדיה שם צריכת חלב ומוצרין היא מן הגבוהות בעולם.


אחד הדברים הבעייתים והחשובים הוא הרגישות לחלב. הסיבה המרכזית בדרך כלל נובעת מחוסר סבילות ללקטוז (סוכר החלב), לרוב הוא אינו מתעכל אצל חלקנו. בחלק לא מבוטל מהאוכלוסייה סובל מחוסר אנזים הלקטאז המפרק דו סוכר זה (הלקטוז) לחד סוכרים ורק חד סוכר נספג מהמעי אל מחזור הדם. בקרב חסרי אנזים הלאקטאז, נותר סוכר החלב הלקטוז במעי ולא נספג במחזור הדם ועל כן התוצאה הינה חוסר סבילות ללקטוז המאופיינת בנפיחות בבטן וחוסר נוחות, גזים ושלשולים. בערך כ-10% מאוכלוסיית המבוגרים בעולם המערבי סובלים מתופעה זו ואילו בקרב אוכלוסיות אסיאתיות ואפריקאיות האחוז לרוב כפול.
פתרונות:
אחד הפתרונות של אנשים הסובלים מרגישות לחלב הוא להיעזר במוצרי חלב מותססים כגון יוגורט או אפילו גבינת קוטג'. במוצרים המותססים הללו, יש מעט לקטוז (סוכר החלב) כי פעולת התסיסה דומה לפעילות של אנזים הלקטאז אשר מפרק את סוכר החלב. גם גבינת עיזים ויוגורט עיזים הם מוצרים דלי לקטוז.
הרגישות פוחתת עם הזמן ככל שצורכים בהדרגה יותר מוצרי חלב.
תחליף לא רע לחלב בקר יכול להיות חלב אורז. אבל האמת צריך להתרגל אליו. ניתן למצוא אותו בבית טבע או להכינו לבד בבית. מכינים אותו מאורז מלא ומים איכותיים (מים מינרלים למשל). יש לו טעם מתקתק עדין. חלב זה נטול לקטוז לחלוטין ומעולה לרגישים למוצרי חלב פרה.
איך מכינים בבית חלב אורז? רכיבים להכנת כליטר חלב אורז:
4 כוסות מים חמים
1 כוס אורז מלא מבושל חם
1 כפית תמצית וניל

מניחים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. משהים במשך 30 דקות או יותר (אפשר להעמיד במקרר למשך הלילה) ואז יוצקים, בלי לערבב, לכלי אחר, כך שרוב המשקעים יישארו בכלי הראשון.
עדיף, לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד או גאזה.

אם תרצו להנות ממאמרים נוספים התחום נטורופתיה ו- רפואה טבעית בקרו  באתר שלי ...

דר' מיכל לזרוביץ נטורופתית מומחית ברפואה טבעית וניקוי רעלים מהגוף והנשמה אתר : http://www.ginko-natural.com/




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב