לוביה - אחד מהירקות המסקרנים ביותר שאפשר למצוא על המדף.
היא ירוקה ירוקה, מלאה בברזל, ויותר טעימה מכל קטניה שתמצאו בסביבה.
המתכון הבא - לסלט לוביה ועלים ירוקים שתמיד מצליח!
המרכיבים:
200 גרם לוביה
5 עלי מנגולד חתוכים
חופן עלי תרד טריים
2 שיני שום, פרוסות
1 בצל, פרוס דק
1/2 כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק
כף שמן זית
כף שמן שומשום
2 כפות סויה
כף מיץ לימון
1/2 כפית סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
מבשלים את הלוביה בתוך סיר עם מים רותחים כ-3 דקות או עד שהיא כמעט רכה. מוציאים ומסננים.
מניחים לאידוי בשמן זית את הבצל הפרוס, הג'ינג'ר והשום עד שהם הופכים לשקופים.
מקפיצים על אש חזקה את המנגולד, התרד והלוביה למשך כדקה-שתיים.
ממשיכים להקפיץ בנאמנות ותוך כדי מוסיפים את הסויה ושמן השומשום.
לאחר שהכל מוכן, מזליפים מיץ לימון וחצי כפית סוכר ומגישים חם.