יקב פלם: יינן גולן פלם
האצילות מחייבת.
פלם בלנק 2012
צבע ירקרק בהיר, ריחות של דשא קצוץ ופרי הדר מאוד חדים ורעננים. בקצוות יש מעט פירות טרופים. היין מאוד פריך עם חמצמצות מאוד נעימה. אלכוהול מינורי שמשתלב נפלא עם רמת החמיצות. הסובניון בלאן והשרדונה נבצרו בתחילת הבציר וזאת החלטה אמיצה של יינן על מנת לנסות לקבל רמת חומציות גבוהה ורעננה תוך כדי אולי האפשרות לאבד מתיקות. בבלנק 2012 נמצא האיזון המושלם בין מתיקות ,חומציות ומינרליות עדינה. שאפו.
להגיש עם שרימפסים עסיסיים שהוקפצו בחמאה, לימון ועשבי תיבול. דגי ים וחריימה חרפרפה.
רוזה: קברנה פרנק 2012 ( הכי קרוב בטעם ובארומה ליינות עמק הרון )
צבע סלמון ורדרד מבריק שהתקבל מ 4 שעות השרייה בסה"כ . ריחות טובים של תות שדה . טעמים חמצמצים פריכים מאוד. יין עם גוף טוב, בשל וחסון, יין שמתאים לאפרטיף עם מעט מרירות נעימה שפותח את התאבון ובגדול. אפטר טייסט מדהים
גבינות קלות, נקניקים קרים, עופות בגריל.
פלם קלאסיקו 2011 : בלנד בורדולזי
צבע ארגמן עז. ארומות וטעמים טובים של פרי אדום ומעט עץ שמעניק תבלין, נפח וטאנינים.
בציר 2011 הייתה שנה מעולה עם קיץ לא לוהט עם גשמים וחורף מאוחר יחסית מה שנתן תנאי גידול אופטימליים.
לקלאסיקו יש גוף בינוני, לאחר כמה דקות בכוס יש התפרצות עזה של פטל שחור, מעט קקאו בקצוות וליקריץ. יין נגיש מאוד ומושלם בנקיונו.
יין קלאסי לארוחות של פסטה, נקניקים חמים, תבשילים קלים. ואפילו גבינות משובחות .
פלם סירה רזרב 2010:
הענבים הובאו מהצפון. 14 חודש חבית חדשה.סינון גס שהעניק ברק. צבע סגול כחול עם שוליים מבריקים. 14.5% אלכוהול. ריחות מעט מעושנים, סיגליות וליקריץ. היין עדיין צעיר ולדעתי יהיה מושלם בעוד כמה שנים. אם שותים את היין עכשיו לידו חייב להיות סטייק אנטרקוט עסיסי.
ליין יש טאנינים רכים מתוקים ( אין ירקרקות ואין עפיצות ) עם חמיצות טובה שתיתן חיים ארוכים ליין הזה. זה יין צעיר אבל מאוד בוגר. יין מרגש במיוחד. עוד חמש שש שנים הוא יהיה מדהים.
להגיש עם פטה כבד אווז על לחם לבן.
פלם מרלו ריזרב 2009 (תוספת של 11% קברנה ו 4% פטיט ורדו)
התפרצות מסיבית של פרי אדום צעיר( שמאופיין למרלו הצפוני ).
18 חודש בחבית ו 18 חודש בבקבוק.
צבע ארגמני מבריק, זליגת דמעות איטית ומרשימה. ריחות מעט מעושנים עם טבק בקצוות מה שמעניקים לריחות הפרי יחודיות מרשימה, גם עם 18 חודשי החבית הפרי בא לידי ביטוי ואין עומס נגרייתי על היין הצעיר. אפטר טייסט של שוקולד מריר ואספרסו. יין צעיר ומרשים. שגם פה צפויה לו התבגרות מרשימה. להגיש עם ביף סטרוגונוף עם המון שמנת בפנים או קונפי אווז וקורקבנים.
פלם קברנה סוביניון ריזרב 2009
גם פה היין מאוד צעיר אבל מאוד בוגר. חמיצות טובה, מתיקות טובה. צבע שחור כמעט אטום,
בפה יש המון פרי יער שחור ריבתי לצד חמיצות הדרית טובה. היין ללא ספק מוכן לשתיה וגם פה פוטנציאל ההתיישנות מאוד ארוך.
להגיש עם נתח שלם של רוסטביף של סינטה בקר או תבשיל אוסובוקו טלה .
יין משובח.
פלם נובל 2008.
קברנה סובניון, מרלו ופטיט וורדו. 20 חודשי חבית.
צבע אטום, ריחות של פרי עצור מהודק ובשל, הריח של היין ממכר. בפה היין מאוד קטיפתי, חמאתי. עץ מורכב שמעניק תיבול טוב. טאנינים רכים ועדינים, עם כל עירסול בכוס יש עוד ועוד טעמים וריחות שמתגלים. יין מורכב ומרשים. קשה מאוד להעביר את חווית השתייה של נובל 2008 וחובבי היין הישראלי חייבים לטעום את היין הזה.
יין שצריך המון זמן בכוס. לצד ביף בורגניון עם תוספת של עצמות מח עצם. או שוק טלה צלויה במילוי כבד אווז.
לסיכום:
יקב פלם הוא יקב שמייצר יינות מדויקים וטובים , בעלי אמירה ארוכת טווח, חלקים ונועזים. אלו ללא ספק יינות לאוכל. "והחיים קצרים מדי מכדי לשתות יין רע." אז אני את שלי אמרתי.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן