מתכון ל-6 מנות
מרכיבים:
כתף טלה שלמה עם העצם
למרינדה
כף רוזמרין טרי
2 כפות תימין
8 שיני שום כתושות
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
למצע ירקות
10 תפו"א קטנים שלמים עם הקליפה מבושלים חצי בישול .
8 בצלי שאלוט קלופים
2 גזרים קלופים חתוכים לארבע
ראש סלרי קלוף חתוך לארבע
כף תימין
4 כפות שמן זית
8 שיני שום שלמות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה :
מורחים את כתף הטלה במרינדה ומשרים למשך לילה במקרר .
מחממים תנור ל- 220 מעלות במצב גריל .
שמים את הירקות בתבנית ומטבלים במלח ,פלפל ,תימין ושמן זית ,מניחים מעל את השוק .
שמים את התבנית בתנור למשך רבע שעה ,הופכים את השוק לעוד 10 דקות , מורידים טמפרטורה ל-150 מעלות לחצי שעה נוספת .
מוציאים ופורסים לעיני האורחים .
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
054-7730379