מרכיבים:
לבצק פריך:
200 גרם חמאה
400 גרם קמח
קורט מלח
100 מל' מים קרים
למילוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 מל' חמאה
100 מל' שמנת מתוקה
3 כפות דבש
1 ביצה
1 חלבון
30 גרם קמח
50 גרם סוכר
כף ברנדי
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
במעבד מזון מערבבים מלח, קמח מנופה וחמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, עד לקבלת אבקת פרורים עדינה (יש להיזהר לא לחמם את החמאה עם הלהב). להעביר את הפרורים לקערה. ליצור גומה קטנה ולהוסיף מעט מים קרים. לערבב עם היד בעדינות ולהמשיך להוסיף מים ולערבב עד לקבלת בצק רך.
לא ללוש את הבצק יותר מידי ! לקמח ולהכניס למקרר למשך 30 דקות.
לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. לאפות את הבצק באפיה עיוורת על 180 מעלות עד להצהבה עדינה.
הכנת הטארט:
ממיסים שמנת, חמאה ושוקולד. מוסיפים סוכר, דבש, ביצה וחלבון. בוחשים ומוסיפים קמח וברנדי.יוצקים לטארט ואופים בחום של 150 מעלות עד שהמרכז קצת רוקד. לקרר ולהפריד מהתבנית.
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
054-7730379