חצ'אפורי הוא אחד המאכלים המוכרים ביותר במטבח הגרוזיני, הידוע במאפים מעולים שלא ישאירו אתכם אדישים. מה יכול להיות יותר טעים מבצק רך וטעים במילוי גבינה מלוחה?
הנה מתכון מצויין לחצ'אפורי גרוזיני אמיתי שיגזול רק כחצי שעה מזמנכם:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 25 גרם שמרית או כף שמרים יבשים
- כפית סוכר
- ביצה אחת
- גביע יוגרט (אם אין אפשר להחליף בשמנת)
- כ- 20 גרם חמאה או שתי כפות שמן
למלית:
- 700 גרם גבינה (אפשר להשתמש בגבינת חמד כפרית של תנובה או גבינת טוב טעם)
- ביצה אחת
- כף קמח
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח ושמרים. יוצרים גומה ולתוכה שמים את שאר חומקי הגלם של הבצק - ביצה, יוגורט, מלח, סוכר וחמאה. לשים לבצק אחיד מספר דקות, מכסים בניילון כדי שלא יתייבש ומשאירים בצד לתפיחה של שעה.
- מחלקים את הבצק למספר חלקים / כדורים כמספר המאפים שברצונכם להכין (המתכון הנ"ל הוא ל-4 מאפים).
- מערבבים את כל חומרי הגלם של המלית.
- מרדדים כל כדור של בצק לעיגול בעובי 1 ס"מ ושמים את המלית באמצע העיגול. מרימים את שולי הבצק וצובטים עם האצבעות כך שנוצרת מעין סירה שבמרכזה מלית הגבינה.
- מורחים כל סירה בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-30 דקות.
בתאבון!!
פוליסמן אולגה