אצ'ארולי חצ'אפורי הוא אותו מאפה בצורת סירה שבנוסף לגבינה, אחד ממרכיבי המלית הבולטים בו היא ביצת העין המעטרת כל מאפה ומאפה. מקור הוריאציה הזו של המאפה הגרוזיני הלאומי הוא מחוז האצ'ורה שבגרוזיה.
אשמח לחלוק אתכם מתכון למאפה מרשים וטעים זה.
ל-6 מאפים תצטרכו:
לבצק:
- 25 גר' שמרים
- חצי ק"ג קמח
- כוס וחצי מים פושרים
- 25 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
למלית:
- 700 גרם גבינה מלוחה
- ביצה אחת
- כף חמאה
אל תשכחו להשאיר בצד 6 ביצים (כמספר המאפים) לאפיה השניה
אופן הכנה:
- מנפים את הקמח ומוסיפים את השמרים.
- יוצרים גומה במרכז, מוסיפים פנימה את כל שאר מרכיבי הבצק - מלח, המים וחמאה, ולשים לבצק רך. אם יוצא לכם בצק שנדבק לידיים, תוסיפו עוד קצת קמח.
- שמים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח ומניחים לתפיחה במקום חמים בערך לשעה.
- כעבור שעה מחלקים את הבצק ל-6 כדורים (כמספר המאפים). כל כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים (כ-20 דקות).
-מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ. מניחים מהמלית במרכז העיגול, ויותרים מכל עיגול מעין סירה (הידוק של קצוות העיגול יעשה את העבודה).
- מכניסים את המאפים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לכ-15 דקות.
- מוציאים מהתנור. שוברים למרכזה של כל סירה ביצה אחת (זוכרים את 6 הביצים ששמרתם בצד?), ואופים עוד כ-5 דקות עד שהמאפה מוכן.
מגישים חם. (אפשר משים בעת ההגשה מעט חמאה מעל אם אתם לא מפחדים מכולסטרול).
תהנו!!
פוליסמן אולגה