אם אתם אוהבים עוגיות עם אגוזים, אתם פשוט חייבים לנסות את מתכון עוגיות הפקאן שלפניכם. טעמו של הפקאן הוא חזק יותר מאשר טעמם של אגוזי המלך לדוגמא, ולכן התוצר הסופי הוא מעט שונה שאר מתכוני עוגיות האגוזים.
דבר נוסף שנותן למתכון זה יתרון על פני מתכונים אחרים הוא זמן ההכנה הקצר והכמות היפה של העוגיות שמתקבלת.
אז איזה מצרכים תצטרכו?
- 250 גר? אגוזי פקאן קלופים
- 100 גרם חמאה
- כוס קמח רגיל
- קליפה מגוררת מחצי לימון (אפשר לוותר עם נורא ממהרים, אך זה מוסיף טאץ' מיוחד לעוגיות)
- כפית תמצית וניל
- ¼ כוס סוכר (אם אתם אוהבים מאוד מתוק, אפשר להוסיף עוד סוכר)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ומשחתי (במעבד מזון טוב זה יקח לכם בדיוק 5 דקות).
2. יוצרים כדורים קטנים בגודל זיתים גדולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות עד להשחמה.
פוליסמן אולגה