המאפה המאוד לא כשר, אך מאוד טעים שלפניכם הוא מאפה ללא גלוטן, המתאים להגשה הן כמנה בארוחת ערב משפחתית והן כמנה בפני עצמה בליווי סלט ירקות.
מדובר במתכון טעים וקל למדי להכנה המצליח תמיד, גם אם אתם לא שפים מלידה.
מרכיבים למאפה:
8 תפוח אדמה גדולים (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
1 ק"ג בשר טחון (עדיפות לבשר בקר)
2 בצל (קצוץ דק)
3 ביצים
1 כוס חלב
מלח, פלפל
מעט שמן זית
אופן הכנה:
מחממיםן שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, פלפל ומלח וממשיכים לטגן. אל תשכחו לפורר את הבשר עם מזלג ולערבב כל הזמן עדי שלא יהיו גושים. המשיכו לטגן עד שכל פירורי הבשר מנים את צבעם.
מעבירים את הבשר עם הבצל לתבנית אפיה ומהדקים היטב.
מוסיפים תיבול לקוביות תפו"א ומהדקים מעל הבשר.
מערבבים את החלב והביצים, ויוצקים לתבנית.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, מכסים את התבנית עם המאפה בנייר כסף, ואופים כ- 50 דקות.
בודקים אם תפו"א מוכנים, אם כן, מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד כ- 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
פוליסמן אולגה