רוצים להכין מאפה בשר, אבל לא בא לכם להתחיל בהכנת בצק שמרים? לא נורא, לכל ישראלי במקפיא יש בצק עלים או מלווח כמעט תמיד, השתמשו בבצק העלים על מנת להכין מאפה בשר מהיר וטעים שיקח לכם בדיוק 10 דקות להכין.
מרכיבים ל- 2-3 מאפים:
חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
מלח, פלפל
בצל עלים / מלווח
ביצה, שומשום
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להשחמה. להוסיף למחבת את הבשר הטחון ומטגנים עוד כמה דקות (לא לשכוח לפורר עם מזלג).
מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
חותכים את בצק העלים לריבועים גדולים (אם החלטתם להתשמש במלווח אז עבור כל מאפה השתמשו בעיגול בצק נפרד). על כל מלבן הניחו מעט מהבשר, והדקו את הקצוות עד לקבלת מלבן סגור.
מרחו כל מאפה בביצה, פזרו מעל שומשום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20-30 דקות עד להשחמת המאפה.
סלט ירקות קצוץ הוא תוספת מהירה ובריאה מצויינת למאפה הבשר!
פוליסמן אולגה