דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגת קרם 

מאת    [ 06/06/2013 ]

מילים במאמר: 386   [ נצפה 2913 פעמים ]

עוגות קרם יש מכל הסוגים והמינים. זמן ההכנה של עוגת קרם יכול להיות 10 דקות, כמו במקרה של עוגת בסקוויטים פשוטה, אך אם אתם מעוניינים בעוגה מושקעת יותר, שתראה לאורחים ולמשפחה שהשקעתם המון זמן מחשבה, ולא מעט זמן ומאמץ בהכנה, לכו על עוגת קרם שאת מתכונה אתם קוראים עכשיו.
תוספות כמו רום או / ו ברנדי נותנים לעוגה את הטאץ' המיוחד, אך בהחלט ניתן לוותר על מרכיבים אלה אם מדובר באירוע לכל המשפחה, כי הילדים ממש לא יוכלו לוותר על פרוסה מהתענוג המתוק הזה.
מרכיבי העוגה:
לבצק:

2 כוסות קמח תופח
חפיסת שוקולד מריר מגורד
5 ביצים מופרדות 
3/4 כוס שמן
2 כפות רום (אפשר לוותר עם אין בנמצא)
2 כפות וניל או 2 סוכר וניל
1 כוס סוכר


לסירופ:
1 כוס מים
3 כפות רום
3 כפות וניל
3 כפות ברנדי/קוניאק - אפשר בהחלט לוותר, זה מוסיף טוויסט מיוחד לעוגה, אבל לא חובה

לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

שוקולד לקישוט:
50 גר' שוקולד מריר
2 כפות מים
1 כף חמאה

אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הקמח והשוקולד המגורד.
- בקערה נוספת מערבבים חלמונים, שמן רום והוניל.

- הכל מתכון בו יש בימים מופרדות, באיזשהו שלב אנחנו נאלצים להתחיל להקציף, גם כאן מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- מקפלים לתוך הקצף המוכן את את תערובת החלמונים שהכננו קודם, ואח"כ מקפלים פנימה גם את תערובת הקמח והשוקולד.

- יוצקים את הבצק לתבנית משומנת (גודל 28 יתאים בדיוק לכמות הבלילה הנ"ל), ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של170 מעלות ל 45-50 דקות.
- כשהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ - פשוט מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר קטן ומבשלים כ-5 דק'. מצננטים ושמים בצד.
- אחרי שסיימתם עם הסירום תעברו להכנת הקרם. מדובר בקרם פודינג רגיל, כמו שמופיע על אריזת הפודינג - פשוט מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם לתערובת יציבה.
- מכינים גם את הקרם לשכבת הקישוט. ממיסים על האש את השוקולד והמים בערבוב מתמיד, ומכבים את האש. אחרי שהורתם את הסיר מהאש תוסיפו חמאה וערבבו היטב.
- עכשיו העוגה שלכם ככל הנראה כבר מוכנה, אז תוציאו אותה מהתנור וצננו.
- חוצים את העוגה ל-2 (אפשר גם ל-3 עם יצאה לכם בסיס מאוד גבוה) ומרטיבים כל מחצית בשליש מהסירופ.
- מורחים על החלק התחתון מחצית והקרם ומכסים בחלק בעליון ומרטיבים אותו בסירופ הנותר. מורחים מעל את הקרם הנותר.
- מקשטים בשוקולד המומס בעודו חם.

פוליסמן אולגה




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב