אני אישית מאוד אוהבת מאכלים חלביים, וכן ניחשתם נכון, שבועות הוא החג האהוב עלי. אבל מאפנס גבינות וזיתים אני מכינה בערך פעם בשבוע, בלי קשר לחג השבועות. המאפים הקטנים והנהדרים האלה נחטפים מהצלחת במהירות הבזק.
חומרים ל-12 יחידות: 1 וחצי כוסות קמח תופח 1/2 כוס חלב גביע גבינה לבנה רבע כוס שמן (אפשר להמיר גם בחמאה מומסת למי שלא מפחד מכולסטרול) 2 ביצים חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת חצי כוס פתיתי גבינה צהובה חצי כוס טבעות זיתים ירוקים כפית אורגנו יבש (אם אין לא נורא, אבל בהחלט מוסיף לטעם) מלח, פלפל אופן הכנה:- מערבבים את כל המרכיבים, פרט לגבינה הבולגרית, בקערה.
- מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומערבבים מעט בזהירות, כדי שלא תתפורר לגמרי (אנחנו רוצים שישארו גושי גבינה קטנים ומלוחים במאפים).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאפיה של כ-20 דקות.
פוליסמן אולגה