מאפנס עם סוכר קנמון הם קינוח מהיר וטעים שמריח נהדר. השיטה המיוחדת ללהוספת הסודר קינמון היא האחריות למאפנס האווריריים המיוחדים שמוציאים מהתנור. את אתם לא חובבי קינמון, אתם מוזמנים להוסיף מילוי אחר (אל תפספו את הטיפ בסיום המתכון).
מצרכים ל-20 מאפינס:
1/2 כוס שמן צמחי
2 גביעי גבינה לבנה 5%
2 ביצים גדולות, טרופות
1/2 כוס סוכר
תמצית וניל
1 ו-3/4 כוסות קמח תופח
לסוכר קינמון:
2 כפות קינמון
4 כפות סוכר
אופן הכנה:
• מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בלילה.
• מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים כמות קטנה ממנו בכל שקע מתבניות המאפינס.
• יוצקים כפית מלאה מהבלילה לכל שקע ושקע בתבנית, ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון. חוזרים על הפעולה כמעט עד לגובה התבנית.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, לכ-30 עד 40 דקות או עד ההשחמה.
אפשר להכין את המאפנס האלה לאו דווקא עם סוכר קינמון, אלא להשתמש במילוים טעימים ומעניינים לא פחות, כגון דבש, קומפיטורה, ריבה, נוטלה, ממרחים אחרים למיניהם. אם בחרתם להשתמש באחד המילוים הנ"ל פשוט הניחו מעל לכל מאפינס 1/2 כפית מהמלית שבחרתם (אך דאגו שהמלית תשאר למעלה ולא תתבע בבלילת המאפנס).
פוליסמן אולגה