בעידן המטרף של היום, רבים מחפשים מתכונים מהירים, עם זמן הכנה קצר ועם מצרכים בסייסים בלבד. מאפנס מלוחים הם התשובה המצוינת לדרישות אלה. במצרכים לבלילה הבסיסית יש בכל בית ואילו בתוספות אפשר לגוון בהתאם למה שתמצאו במזווה או המקפיא שלכם.
מרכיבים ל-12 מאפנס:
• 1/4 1 כוסות קמח
• 3/4 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה
• שקית אבקת אפייה
• 1/4 כוס שמן
• 2 ביצים
• 1 כוס חלב (אפשר להחליף במים אם אתם רוצים להכין מאפנס פרווה)
• מלח
אופן ההכנה
• מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים - הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה והמלח.
• מוסיפים את המרכיהים הלחים - השמן, הביצים והחלב, ומערבבים בזהירות להתערובת אחידה (עדיף לערבב כמה שפחות, כך המאפינס יישארו אווריריים).
• מערבבים פנימה את התוספות (ראו כמה אופציות בהמשך המתכון).
• יוצקים שבתבנית שקעים עד לכ-3/4 מגובה.
• אופים במשך כ-20 דקות בחום של כ-180 מעלות.
• ירקות: אפשר להוביך כ כוס או שניים של ירקות חיים, משומרים, או מבושלים. עגבניות קצוצות, בצל מטוגן, עשבי תיבול טריים קצוצים, זיתים פרוסים, תירס, פלפלים קצוצים....
• גבינות: 100 -200 גרם גבינה בתוך הבלילה יוסיפו למאפנס המון. אפשר להשתמש בולגרית/פטה מפוררת, גבינה צהובה מגוררת, מוצרלה...
• תבלינים יבשים: כגון פפריקה מתוקה או חריפה, בזיליקום, טימין, אורגנו, אבקת שום...
• ממרחים: כפית או שניים של פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד יעשירו את המאפים גם כן.
פוליסמן אולגה