אהבה לקציצות ירק זה דבר אינדיווידורלי מאוד, יש כאלה שלא יכולים לדמיין לעצמם שבוע בלי מעדן זה, ויש כאלה שלא יהיו מוכנים לגעת במאכל שכבש רבים, בכל העולם. לכל עדה ועם יש מתכון לקציצות ירק עם תוספות שונות ומשונות. כאן בחרנו להביא מתכון בסיסי לקציצות ירק פשוטות להכנה וטעימות להפליא.
המרכיבים: 1 תפ"א 2 קישוא 1 גזר 1 בצל צרור בצל ירוק קצוץ צרור פרסה קצוצה צרור פטרוזיליה קצוצה 3 ביצים 1/2 כוס קמח מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, מעט אבקת מרק, וכורכום שמן לטיגון. הוראות הכנה:
- מגרדים על פופמיה את כל הירקות - הבצל, התפ"א, הקישוא והגזר. - סוחטים את כל הנוזלים. - מוסיפים את הירק הקצוץ, הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
- מטגנים ומעבירים לנייר סופג.
המרכיבים: 1 תפ"א 2 קישוא 1 גזר 1 בצל צרור בצל ירוק קצוץ צרור פרסה קצוצה צרור פטרוזיליה קצוצה 3 ביצים 1/2 כוס קמח מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, מעט אבקת מרק, וכורכום שמן לטיגון. הוראות הכנה:
- מגרדים על פופמיה את כל הירקות - הבצל, התפ"א, הקישוא והגזר. - סוחטים את כל הנוזלים. - מוסיפים את הירק הקצוץ, הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
- מטגנים ומעבירים לנייר סופג.
פוליסמן אולגה