בשר הודו הוא בשר בריא ודל שומן. בישראל בשר הודו מומלץ יותר למאכל מבשר העוף, ואם אתם רוצים להעשיר את התפריט המשפחתי שלכם, עדיף לכם להכין קציצות הודו מאשר קציצות בקר או עוף.
המרכיבים לכ-14 קציצות: 1/2 קילו בשר הודו טחון
רבע כוס קמח
שמן זית
אבקת מרק עוף
פלפל, מלח, פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
800 עגבניות מרוסקות
2 שיני שום קצוצות
1-2 גמבות חתוכות לרצועות
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2-3 כוסות מים
אבקת מרק עוף
פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה 1. מערבבים את כל החומרים לקציצות ויוצרים קציצות בגודל בינוני.
2. משמנים תבנית ומניחים בה את הקמיצות.
3. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-15 דקות.
4. הופכים את קציצות בזהירות ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
הכנת הרוטב:
1. מטגנים את הבצל.
2. מוסיפים את רצועות הגמבה לטיגון של כ-2 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והשום.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך תפו"א.
6. מוסיפים את הקציצות האפויות לרוטב וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.
את הקציצות עם הרוטב אפשר להגיש בליווי אורז לבן, אך אם לא מתחשק לכם בישולים נוספים, חלה טובה או לחם מלא טוב וטרי עושים את העבודה בצורה נפלאה. בתאבון!
המרכיבים לכ-14 קציצות: 1/2 קילו בשר הודו טחון
רבע כוס קמח
שמן זית
אבקת מרק עוף
פלפל, מלח, פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
800 עגבניות מרוסקות
2 שיני שום קצוצות
1-2 גמבות חתוכות לרצועות
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2-3 כוסות מים
אבקת מרק עוף
פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה 1. מערבבים את כל החומרים לקציצות ויוצרים קציצות בגודל בינוני.
2. משמנים תבנית ומניחים בה את הקמיצות.
3. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-15 דקות.
4. הופכים את קציצות בזהירות ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
הכנת הרוטב:
1. מטגנים את הבצל.
2. מוסיפים את רצועות הגמבה לטיגון של כ-2 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והשום.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך תפו"א.
6. מוסיפים את הקציצות האפויות לרוטב וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.
את הקציצות עם הרוטב אפשר להגיש בליווי אורז לבן, אך אם לא מתחשק לכם בישולים נוספים, חלה טובה או לחם מלא טוב וטרי עושים את העבודה בצורה נפלאה. בתאבון!
פוליסמן אולגה