קציצות פרסה / קציצות כרישה מוגשות כתוספת לארוחה המרכזית בחגי ישראל הן בגרסת הפרווה והן בגרסה הבשרית של הקציצה.
מצרכים:
4 כרישות (החלק הלבן בלבד)
1 תפו"א
1 ביצה
מלח, פלפל
כף אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את הכרישות, ופורסים לפרוסות של 2 ס"מ.
2. מבשלים את פרוסות הכרישה כ-20 דקות.
3. מבשלים את תפו"א עם הקליפה. אפשר לקצר תהליכים ולבשל את תפו"א במיקרו.
4. מסננים את הכרישות, מצננים וסוחטים.
5. תוכנים את הכרישות והתפו"א במעבד מזון.
6. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות
7. יוצרים קציצות ומטגנים בשמם זית.
פוליסמן אולגה