קציצות עדשים יכולות להיות תחליף מצויין לקציצות עוף שאתם מכינים. העדשים העשירות מאוד בחלבון בשילוב טחינה הן מזינות מאוד ובריאות, במיוחד אם אתם מוחרים לא לטגן את הקציצות אלא לאפות אותן בתנור.
אם ילדיכם לא מוכן עפילו לשמוע את המילה עדשים או קטניות, תמיד אפשר להכין לו המבורגר בריא, שטעמו לא נופל מהמבורגר בקר.
ל-6 קציצות . המבורגרים תצטרכו:
כוס עדשים ירוקות (יש להשרות לכמה שעות טרם ההכנה)
חצי כוס שיבולת שועל (אפשר להחליף בפירורי לחם)
1 בצל
3 שיני שום
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס אגוזי מלך טחונים (לא חובה)
3 כפות טחינה גולמית (או רסק עגבניות)
4 כפות מים
מלח, כמון, פלפל, פפריקה מתוקה לתיבול
שמן לטיגון
• מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
• יוצרים מהתערובת קציצות מהודקות.
• מטגנים על מחבת עם שמן כ-5 דקות מכל צד. אפשרות בריאה יותר היא לאפות את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן כ-15 דקות מכל צד בחום של 180 מעלות.
טיפים:
-אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש לערבב את כל המרכיבים במזלג, אך מומלץ לבשל את העדשים 15-30 דקות.
- המלצת הגשה: לצד סלט טרי או ירקות מבושלים, אן אפילו כהמבורגר צמחוני בלחמניה.
פוליסמן אולגה