רוסטביף הוא בהחלט המתכון שדורש הכי פחות חומרי דלם מסובכים. לא תמצאו כאן עגבניות מיובשות, צלפים או אנשובי, שלא ניתן למצוא בכל עת בכל בית. כל מה שאתם צריכים זה נתח סינטה טוב, שנבחר בקפידה ועוד כמה מרכיבים בסיסיים ביותר.
החומרים להכנת תנח עבור 6 - 8 אנשים:
½ 1 קילו סינטה טרייה
6 כפות שמן זית
2 כפות מלח גס
2 כפות פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות), ועדיף בתוכנית טורבו.
2. בחלקו התחתון של התנור שמים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. צולים את הסינטה במחבת לוהטת עם מעט שמן זית, משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד עד לקבלת צבע יפה.
4. מורחים על הנתח שלוש כפות שמן הזית הנוספות ומסדרים על הרשת של התנור.
5. מתבלים היטב מכל הצדדים במלח ובפלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור.
6. יש לצלות את הנתח בחום גבוה כשמונה דקות (אם בחרתם נתח גדול יותר יש להגדיל את מספר הגדות על צליה בחום גבוה).
7. מוציאים את הסינטה מהתנור ומצננים עד לטמפרטורת החדר (בערך 12 דקות).
8. מחזירים לתנור לעוד שמונה דקות בחום גבוה ושוב מוציאים לקירור.
9. מחזירים לתנור לסיבוב אחרון של שמונה דקות ומוציאים. חכו כמה דקות עד שהנתח יתקרר מעט ולחצו על הבשר באצבע. הוא צריך להיות רך, אבל לא כמו לפני הבישול.
10. כשהנתח מגיע לטמפרטורת החדר פורסים אותו בסכין טובה לפרוסות דקות.
רוסטביף טוב לא צריך תוספות - אפשר להגיש עם חרדל טוב.
פוליסמן אולגה