לעוגת סולת קיימים המון מתכונים, אך המתכון שלפניכם עבר את מתכון הדורות במשפחתינו. כאשר אנחנו רוצים עוגה מהירה וטעימה אני תמיד מכינה עוגת סולת עם נגיעות לימון.
חומרים לעוגה בגודל 20X30:
כוס וחצי סולת
חצי כוס מיץ לימון טרי
חצי כוס סוכר
חצי כוס קוקוס
כפית גרידת לימון
חצי כוס קמח
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
4 ביצים
גביע יוגורט
חצי כוס שמן קנולה
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
5 כפות מיץ לימון טרי
סרט קליפת לימון באורך 3 ס?מ
אופן הכנה:
1. משרים סולת במיץ לימון לחצי שעה.
2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים-סוכר, קוקוס, גרידת לימון, קמח, אבקת אפייה, ומלח.
3. בקערה נוספת מערבבים ביצים, יוגורט, שמן ותערובת סולת. מוסיפים לכאן החומרים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
5. כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים מים, מוסיפים לסיר סוכר מיץ לימון וקליפת לימון ומבשלים על להבה קטנה כעשר דקות.
6. בסיום האפיה מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הסירופ החם.
פוליסמן אולגה