שיתוף בהכנת הארוחה מונע ברב הפעמים את הבכי של "לא רוצה את זה". במקרה של הכנת שניצלים בהחלט מומלץ לתת לילד משימות קטנות, הרחק מהכיריים כמובן, וברס המקרים זה גם יבטיח לכם ארוחה משפחתית שקטנה ושף קטן מרוצה וגאה מאוד.
המצרכים לשניצלים:
4 יחידות חזה עוף טרי מפורק לחצאים ונקי
קמח לקימוח השניצלים
4 ביצים
1 שקית פירורי לחם או פירורי גריסיני
מלח
1 כף חרדל דיז'ון (לא חובה)
שמן לטיגון
ניילון לשיטוח בשר
אופן ההכנה:
- פורסים את חצה העוף ל-2 לעובי (יוצרים 2 שניצלים מכל מחצית פרפר), כך שיהיה דק יותר.
- מניחים כל שניצל בין 2 ניילונים ומשטחים בפטיש שניצילים.
- טורפים את הביצים עם כף מים בצלחת רחבה ועמוקה.
- אם בחרתם ללכת על המתכון עם חרדל זה הזמן להוסיפו לביצים הטרופות יחד עם מעט מלח.
- שמים את הקמח לקימוח השניצלים בצלחת רחבה ועמוקה, ומכינים גם צלחת רחבה עם פירורי הלחם.
- מחממים מחבת עם שמן לחום גבוה ובזמן שהמחבת מתחמם מכינים מהר את השניצלים : מקמחים וטופחים עליו כדי לנער קמח מיותר, טובלים בביצים ומצפים היטב בפירורי הלחם.
- מטגנים מכל צד עד לקבלת הצבע הרצוי.
- על מנת לספוג את עודפי השמן מעבירים את השניצלים מצלחת עם נייר סופג ומכסים בעוד נייר סופג.
אפשר להגיש בליווי פירה או בלחמניה עם ירקות וקטשופ.
פוליסמן אולגה