את המופלטה נוהגים לאכול בצאת חג הפסח, במיוחד עקב הכנתה המהירה והעובדה שאין צורך בהתפחה של ממש שמזרזת את ההכנה. מדובר במאכל מתוק המגיע בליווי דבש, אך לאחרונה יש יותא יותר, ילדים בעיקר, שמעדיפים ממרחים מתוקים אחרים כגון ריבה או אפילו שוקולד.
חומרים:
1/2 ק"ג קמח
כף סוכר
כף שמרים
חצי כפית מלח
1-1.5 כוס מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים במערבל הקמח, שמרים, מלח והסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את המים.
3. מניחים את הבצק בצד ל-20 דק'.
4. אם אתם עובדים על השיש שמנו אותו בנדיבות.
5. העבירו את הבצק לשיש וצרו כדורים קטנים.
6. כל פעם לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו לעיגול בצק דק.
7. מחממים מחבת על אש בינונית. כשהמחבת חמה מניחים עליה את עיגול הבצק (בינתיים עוברים לשטח כדור בצק נוסף).
8. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו עיגול בצק נוסף ששיטחתם זה עתה.
בכל פעם שהופכים את הבצק שכבר נמצא על המחבת מוסיפים עוד מופלטה לערמה.
9. מורידים מהאש, מגלגלים בדבש ומגישים.
פוליסמן אולגה