לעוגת קרמבו יש המון מתכונים, חלקם אף יקחו לכם כמה שעות טובות של הכנה. אבל כשאני רואה מתכון שלוקח יותר מ-30 דקות הכנה התגובה לא מאחרת להגיע - ממשיכים לחפש זה לא משבילנו. אך המתכון שלפניכם שונה לחלוטין - מתכון קל וטעים וולא צורך באפיה כלל.
לתבנית בקוטר 20 (רצוי מהמתפרקות) תצטרכו:
אופן הכנה:
1. קודם כל אל תשכחו להניח נייר אפייה בתחתית התבנית, כך שגם השוליים יהיו מכוסים. 2. מקציפים את השמנת המתוקה ואחרי כדקה מוסיפים את הפודינג והסוכר וממשיכים להקציף. אם בחרתם להוסיף לקצפת ליקר שוקולד זה הזמן. המשיכו להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
3. מכינים את השכבה התחתונה של העוגה - טובלים כל עוגיה למשך שניה בחלב החמים ומניחים בתבנית. משתדלים לא להשאיר רווחים - אם צריך לשבור מעט את העוגיות לא נורא. 4. מורחים מעל העוגיות שיכבת קצפת כך שתכסה את כל העוגיות.
5. שוב טובלים שורת עוגיות בחלב החמים והפעם מסדרים עוד שכבת עוגיות מעל הקצפת.
6. ממשיכים לשים קצפת ועוגיות שכבות שכבות עד לגובה התבנית, אך זכרו כי חייבים לסיים בשכבת קצפת. (יש להשאיר גם מעט קצפת לכיסוי דפנות העוגה).
7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכמה שעות.
לפני ההגשה הוציאו מהתבנית, קלפו בזהירות את הנייר האפיה, מצפים את הדפנות בקצפת ומקשטים בכמה עוגיות נוספות למעלה (אפשר שלמות ואפשר לפורר, הפעילו את הדמיון) אפשר להשאיר את העוגה בהקפאה עד ל-10 ימים, אבל כדאי במקרה זה בניילון נוסף.
פוליסמן אולגה