למרות שעוד לא למדתי להכין מרק תימני או חילבה, אני מאוד אוהבת את הלחם התימני - הלחוח. השילוב של חומרי הגלם יותר לחם יחודי ומיוחד עם בועות אוויר וניחוח שמרים.
חומרים לכ-10 לחוח:
1/2 ק"ג קמח
כף סוכר גדושה
1/2 כף שמרים
1/2 כף קמח
מים
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ומכניסים לתוכו שמרים וסוכר. סביב מפזרים מלח.
2. מוסיפים מים לאט לאט ומערבבים לעיסה חלקה ודלילה (כמו לפנקייקס) ללא גושים.
3. משאירים את הבצק לטפוח כחצי שעה, עד שנוצרות בו בועות.
4. מורחים שמן בשכבה דקה על המחבת (מעט מאוד, אפשר גם להשתמש בתרסיס).
5. שמים מעט מהבלילה במחבת (כמצקת) ומנענעים את המחבת במהירות רבה כדי שהבצק ימלא את כל המחבת. המהירות חשובה כאן מאוד, פן תהרבו את הלחוח.
6. מנמיכים את האש ומכסים את המחבת לחצי דקה.
7. מורידים את הלחוח מהמחבת ומניחים על מגבת לקירור. וחוזר חלילה עד סיום הבלילה.
בין לחוח ללחוח יש לשטוף את דופן המחבת במים קרים, לייבש ורק אז להניח שוב על האש ולשמן.
פוליסמן אולגה