החיבור שלי לשורשים הספרדיים שבמשפחתי נעשה במיוחד דרך המאכלים. זהו מתכון שדודתי בת ה84 מכינה עד היום במטבחה הקטנטן וטעמו תמיד מחזיר אותי לאוכל של פעם.
מרכיבי הבצק
• 1 כוס מים
• 1 כוס שמן קנולה
• 4 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה (אני מעדיפה לערבב 3 כוסות קמח לבן + 1 כוס קמח מלא)
• 2 כפות חומץ הדרים
• קורט מלח
מרכיבי המילוי
• 4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים עד ריכוך
• 2 ביצים
• 250 גרם גבינה מלוחה מאיכות טובה
אופן ההכנה
• לחמם תנור אפייה ל170 מעלות. להניח ניר אפייה על תבנית מרובעת גדולה.
• לערבב יחד את כל חומרי הבצק במערבל עד לאיחוד כל המרכיבים. לחלק ל-4 או 5 כדורים.
• למעוך את תפוחי האדמה למחית כשל פירה ולהוסף את שאר חומרי המילוי. להוסיף מעט מלח אם חסר.
• לשטוח בעזרת מערוך כל כדור לצורה מלבנית בעובי של כ1 ס"מ (אורך העלה הינו בקרוב 28 ס"מ ורוחבו כ14 ס"מ)
• בעזרת כף מורחים כחמישית מהמילוי על השליש התחתון של העלה ומגלגלים.
• מושחים בחלמון ביצה מהול במעט מים וזורים מעט שומשום.
• מסמנים בסכין מסורית את המשולשים בגודל הרצוי על הבצק ורק אז אופים למשך כ40 דקות. ממשיכים את החיתוך לאחר שהבורקס התקרר.
אפשרות למילוי אחר: חצילים
3-4 חצילים בינוניים כהים בעלי קליפה מבריקה שרופים על האש (או אפויים בתנור בחום גבוה) מסוננים ממים, קלופים ומעוכים + גבינה בולגרית מפוררת+ מעט שמן זית
בתיאבון!