על שינויי רגולציה ולימודים אקדמאים:
בשנים האחרונות התחוללו בישראל מספר שינויים משמעותיים, אשר השפיעו בצורה מכרעת על המגזר הדתי והחרדי. קיצוצי הקצבאות, והפעלת לחצים מסוגים שונים על המגזר הביאו רבים במגזר לנסות ולחפש אפיקי הכנסה אחרים.
ישראלים רבים טועים לחשוב כאילו בני המגזר הדתי והחרדי נסמכים על קצבאות בלבד וכי הם חסרי יכולות פדגוגיות. למעשה ניתן לומר בודאות כי אין כתלמוד היהודי לחידוד השכל ושיפור היכולות הלימודיות של האדם. אולם מסלול הלימודים התורני חסר את מקצועות הלימוד הממלכתיים ההכרחיים לקבלה ללימודים במוסדות להשכלה גבוהה. מעבר לחוסר בתעודות המתאימות, אופיו היחודי של המגזר, וצרכיו המיוחדים, הופכים את הלימודים באוניברסיטה לכמעט בלתי אפשריים עבור סטודנטים דתיים וחרדים.
שוק העבודה החרדי – מקיפאון לצמיחה:
שוק העבודה במגזר החרדי מבוסס בעיקרו על עבודות בתוך המגזר עצמו או בעבודה בעלת מאפיינים מסורתיים המסתפקים בהשכלה כללית נמוכה, ומאופיינים לא אחת בעבודת כפיים פיזית. מבנה מערכת החינוך החרדית חסר את ההכשרה הפדגוגית אשר תאפשר לצעירים חרדים להמשיך בלימודים גבוהים ולרכוש מקצוע איכותי המבטיח הכנסה גבוהה ופרנסה יציבה.
בשנים האחרונות יותר ויותר צעירים מחפשים אפשרויות לימודים אשר יאפשרו להם לגשר על הפערים מחבריהם החילונים, ואשר יתנו מענה הולם בצורך שלהם ללמוד לימודים גבוהים ולהשתלב בשוק העבודה במקצוע איכותי ומשתלם. כתוצאה מצמיחת ביקוש זה, החלו מכללות ומוסדות שונים לגלות את הפוטנציאל הגלום בהקמת מכללות המתאימות לציבור החרדי, ובכל שנה נפתחים מוסדות לימוד חדשים המיועדים למגזר ומותאמים לצרכיו המיוחדים.
מכללות דתיות וחרדיות בישראל של 2013:
כיום ישנן בישראל כמה עשרות מכללות המיועדות לציבור הדתי והחרדי. מסלולי הלימוד המוצעים במכללות אלה הוא רחב למדי ומציע ללומדים את רב המקצועות האקדמיים המבוקשים בשוק. מכללות אלה מאפשרות מערכת שעות המותאמת לאנשים בעלי משפחות שהם חלק לא קטן בין הלומדים, ושומרות על הפרדה בין גברים לנשים כחלק משמירה על צרכיו המיוחדים של המגזר. כל זאת מתוך הבנה כי ציבור זה מחפש מסלולי לימוד המכשירים אותו מקצועית ופחות מתעניין במקצועות אשר מטרתם העשרה רוחנית בלבד, שכן את זאת הוא מקבל בין כתלי בית המדרש.
יש לימודים: http://www.yeshlimudim.co.il/
חובב גיל - פורטל יש לימודים: http://www.yeshlimudim.co.il/