אני אישית מאוד אוהבת את המתכון שלפניכם, בעיקר בגלל קלות ומהירות ההכנה. התוספות יכול להשתנות לפי טעמכם האישי, אך במקור מדובר בפשטידת פטריות ובצל. מדובר בפשטידה בחושה מהירה, אז לעבודה!
ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא.
מצרכים עבור פשטידה בתבנית עגולה בקוטר 24:
קופסת פטריות פרוסות או סלסלת פטריות טריות
1 בצל גדול קצוץ
מעט שמן לטיגון
4 ביצים
גביע שמנת או גיל
4 כפות מיונז
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה:
- חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו אליה את הבתל הקצוץ ואת הפטריות הפרוסות. טגנו בערבוב כ-10 דקות עד שבצל מזהיב מעט
- בנתיים הכינו את הבלילה: ערבבו את כל החומרים הלחים - ביצים, גיל ומיונז יחד והוסיפו את החומרים היבשים - הקמח ואבקת האפיה. ערבבו היטב.
- חממו את התנור לחום בינוני של כ-180 מעלות.
- שפכו לתבנית משומנת חצי מהבלילה. מעליה פזרו את הפטריות והבצל, ומעל שפכו את יתרת הבלילה.
-הכניסו לתנור ל-35-40 דקות עד שקיסם יוצא מהפשטידה יבש.
פוליסמן אולגה