לא מתפקידי לפרסם את חברת מעדנות, אבל אני חייבת להוריד בפניה את הכובע על סדרת הבצקים הפריכים שלה. כשזה מגיע להכנת בצק, אני מאוד עצלנית, אפילו אם מדובר הכנת בצק לקיש, שהוא בצק די קל להכנה. אם יש תחיף מוכן איכותי לדבר, אני תמיד בעד. קיש הפטריות שלי תמיד מצליח עם בצק פריך מוכן זה.
אז מה תצטרכו לקיש פטריות?
חצי חבילה (450 גרם) של בצק פריך למאפים מלוחים
קופסת פטריות טריות פרוסות
1 בצל גדול קצוץ
מעט שמן לטיגון
1 שמנת חמוצה / גיל / שמנת מתוקה (מה שיש בבית)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
אופן הכנה:
- הפשירו מבעוד מועד את הבצק הפריך
- פרשו את הבצק בתבנית פיא משומנת והכניסו למקרר לשעה.
- חממו מחבת משומן על אש בינונית וטגנו בה את הפטריות והבצל עד להזהבה
- מערבבים את הביצים, גבינה צהובה והשמנת ומוסיפים פנימה את הפטריות.
- מוציאים את בצק הפאי מהמקרר ושופכים אליו את המילוי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל -40 דקות אפיה
פוליסמן אולגה