בניסיון שלי לתת לילדים שלי ממתק קצת יותר בריא מעוגת שוקולד הכה אהובה עליהם, מצאתי את המתכון הזה המשלב כמה מחומרי גלם בריאים כגון שיבולת שועל וטחינה. המתכון קל מאוד להכנה והתוצאה מאוד טעימה והרבה יותר בריאה מכל מה שתמצאו בסופר.
מצרכים ל-30 עוגיות:
¾ כוס סוכר חום (ראו הערות)
½ כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
¾ כוס שיבולת שועל שלמה/ אינסטנט
¾ כוס קמח מלא
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית קינמון
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה טחינה, סוכר ומים לתערובת אחידה.
• מוסיפים את שיבולת השועל והקינמון.
• מוסיפים את הקמח והסודה ומערבבים עד לבצק אחיד ורך.
• שמים את הבצק עטוף היטב במקרר לחצי שעה.
• מסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה באמצעות שתי כפות תלוליות בצק (בכל עוגיה צריך להיות כחצי כף בצק). לא לשכוח להשאיר רווחים בין העוגיות.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים, אך ומעט רכות במרכז.
פוליסמן אולגה