אני מודע שאני לא אוהדת גדולה של תמרים, אולי זה בגלל שבילדות היו יותר מדי רולדות מבצק שמרים הממולאות באותו ממרח שהיה כה פופולרי בשנות ה-90. אבל מה שאני אוהבת בעוגיות האלה זה הבצק, הוא עושה את כל ההבדל, תנסו ותראו.
- 3 כוסות קמח
- כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- חצי כוס מים
- ממרח תמרים
- אגוזי מלך קצוצים
מעבדים במעבד מזון או ידנית קמח, אבקת אפיה, חמאה ואבקת סוכר לבצק פירורים
מוסיפים לאט לאט את המים עד שנוצר בצק, ממשיכים לעבד אותו על משטח מקומח.
מרדדים את הבצק, מורחים את ממרח התמרים, מפזרים אגוזים, ומגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים.
מניחים את העוגיות על נייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות, לכ- 20 דקות.
לפני ההגשה מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר.
פוליסמן אולגה