ברוטב טעים ואיכותי צריך להשקיע או זמן או חומרי גלם או שניהם. כאן אנחנו הולכים על האיכות.
• סלסלת פטריות שמפיניון נקיות וחתוכות
• מעט חמאה
• 1/2 בצל קצוץ
• שן שום קצוצה
• 1/4 כוס יין לבן
• מיכל שמנת מתוקה (לדואגים לגזרה אפשר להחליף בשמנת לבישול)
• 1/2 חצי כפית מלח
• קורט פלפל לבן
• קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה:
• מחממים על אש בינונית סיר בינוני. מוסיפים את החמאה, וכשהיא חמה מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
• מוסיפים את הפטריות ומגבירים את האש מעט. מטגנים כמה דקות בלבד כדי שהפטריות לא יתרככו מדי.
• מוסיפים את היין ומבשלים עוד כמה דקות, עד שנשארים רק מעט נוזלים.
• מוסיפים את השמנת, מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.
• מבשלים עוד כ-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
הולך מצויין עם פסטה אל דנטה.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
פוליסמן אולגה