אני אישית מכינה את הקרפ הצרפתי רק בגרסה החלבית שלו, שלטעמי טעימה הרבה יותר מחברו הפרווה. ניתן להכין גם קרפ פטריות לפי המתכון שלפניכם, רק לא להוסיף את הסוכר וניל.
מצרכים לכ-15 קרפים: 125 גרם קמח 3 ביצים 2 כפות שמן קנולה 50 גרם חמאה מומסת מעט מלח 2 סוכר וניל כף של רום (אפשר לוותר, אבל זה מוסיף המון) 350 מ"ל חלב
אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים הישבים בקערה - קמח, מלח, סוכר וניל. 2. מוסיפים את החומרים הלחים - ביצים, חמאה מומסת, שמן ובהדרגה את החלב, כמובן שלא מפסיקים לערבב. 3. אם בחרתם ללכת על הגרסה עם הרום, זה הזמן להוסיפו. 4. האמת היא שלתוצאה טעימה וטובה יותר מומלץ לתת לבלילה "לנוח" במקרר אכשעה, אבל אני כמעט ולא נוהגת לעשות זאת כי כולם כבר מסביב לשולחן מחכים בהיכון לקרפ החם. 5. מחממים מחבט משומן (אם אנחנו הולכים על קרפ צרפתי אמיתי אז שמנו עם חמאה כמובן) על איש בינונית. 6. שופכים כמצקת מהבלילה למחבת ומסובבים את המחבט כך שהבלילה תכסה את כולה .
7. מטגנים דקה או שתיים ואז הופכים ומטגנים גם בצד השני.
מצרכים לכ-15 קרפים: 125 גרם קמח 3 ביצים 2 כפות שמן קנולה 50 גרם חמאה מומסת מעט מלח 2 סוכר וניל כף של רום (אפשר לוותר, אבל זה מוסיף המון) 350 מ"ל חלב
אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים הישבים בקערה - קמח, מלח, סוכר וניל. 2. מוסיפים את החומרים הלחים - ביצים, חמאה מומסת, שמן ובהדרגה את החלב, כמובן שלא מפסיקים לערבב. 3. אם בחרתם ללכת על הגרסה עם הרום, זה הזמן להוסיפו. 4. האמת היא שלתוצאה טעימה וטובה יותר מומלץ לתת לבלילה "לנוח" במקרר אכשעה, אבל אני כמעט ולא נוהגת לעשות זאת כי כולם כבר מסביב לשולחן מחכים בהיכון לקרפ החם. 5. מחממים מחבט משומן (אם אנחנו הולכים על קרפ צרפתי אמיתי אז שמנו עם חמאה כמובן) על איש בינונית. 6. שופכים כמצקת מהבלילה למחבת ומסובבים את המחבט כך שהבלילה תכסה את כולה .
7. מטגנים דקה או שתיים ואז הופכים ומטגנים גם בצד השני.
פוליסמן אולגה