האמת שיש 2 אסכולות כשזה מגיע לעוגות עם פרי - האחת גורסת שיש להשתמש רק בפירות טריים שזה עתה נקטפו (או במקרה ששלנו, זה עתה נקנו בסופר), והשניה גורסת שעוגת פירות זה מתכון מצויין גם כאשר מדובר בפירות שחייבים להשתמש בהם כי עבר זמנם. אני ניסיתי את 2 הוריאציות והתוצאה די דומה, אז לכו למגירת פירות שלכם, תוציאו כמה פירות האהובים אליכם וקדימה לעבודה.
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
50 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
ביצה
גביע יוגורט קטן (150 מ"ל)
2/3 1 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
מעט מלח
300-400 פירות קיץ בשלים,חתוכים לקוביות
לציפוי פירורי בצק
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס קמח
1/4 כפית קינמון
25 גר' חמאה
• לשמן היטב את התבנית בחמאה,אפשר לפזר מעט סוכר במקום לקמח זה מוסיף טקסטורה וצבע. לחמם תנור ל-170 מעלות.
• מקציפים יחד חמאה וסוכר במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל. מוסיפים את היגורוט ומערבלים מעט.
• מוסיפים לקמח ואת בקת האפיה והמלח ומוסיפים את הכל לתערובת שבמערבל. מערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
• בעזרת כף מערבבים לתוך התערובת את הפירות החתוכים עד שהפירות נבלעיםבתערובת.
• משמנים את התבנית בחמאה, ומפזרים התחתית מעט סוכר או קמח.
• מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים.
• מכינים את הציפוי - שמים את כל המרכיבים בקערה,ומפוררים (כן, כן עם הידיים) עד לקבלת פירורים.
• מפזרים את הציפוי מעל העוגה שלנו.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-45 דקות.
אפשר להגיש חם או קר בליווי גדילה או סירופ שוקולד
פוליסמן אולגה