עוגות קדאיף אישיות יכולות להיות קינוח מאוד מרשים לכל אירוע משפחתי. נכון הקינוח די מהיר להכנה והוא בהחלט שווה את ההשקעה. במתכון הזה הקדאיף משתלב נפלא עם הגבינה והתותים. אך אם בא לכם להכין את הקינוח הנ"ל בעונה אחרת אפשר להשתמש בענבים, דובדבנים, נקטרינה מתוקה או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
מצרכים:
חבילת בצק קדאיף
לסירופ הדרים:
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס מים
2 טיפות תמצית מי זהר
לקרם גבינה:
125 גרם גבינת מסקרפונה או גבינה שמנה אחרת
מיכל שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
2 טיפות תמצית מי זהר
לקישוט:
1/2 סלסלת תותים נקיים ופרוסים או כל פרי אחר שתבחרו
עלי נענע
פיסטוקים קלויים
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים את הקדאיף ברינגים עד לגובה 5 ס"מ (על מנת לצור את העוגות האישיות המושלמות). כ-12-14 דקות, עד שהקדאיף מקבל צבע חום יפה.
• בזמן שהקדאיף בתנור מכינים את סירופ ההדרים-פשוט מרתיחים את כל חומרי הסירופ יחדיו.
• ברגע שהקדאיף מוכן מטבילים אותו בסירופ הדרים ומניחים להתקרר.
• בנתיים מכינים את הקרם-פשוט מקציפים את כל מרכיבי הקרם לקרם יציב.
• על מנת לבנות את העוגה האישית מפזרים מעל עיגול הקדאיף מעט מתותים, שמים מעל את קרם הגבינה (אפשר להשתמש בשקית זילוף או בכף) ומקשטים מעל בכמה קוביות תותים נוספות, כמה עלי נענע ופיסטוק קלוי.
פוליסמן אולגה