אני מודה שאני לא מכינה את מאפה בצל כל יום כי זה לא מאפכל הכי אהוב על ילדים, אבל אם החלטתם לארח, ויש מספיק מבוגרים בחבורה, זה מאפה מעולה שתמיד מצליח.
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות חלב פושר
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
שמים בקערה את השמרים עם הסוכר והחלב הפושר ומערבבים.
מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים בהדרגה אל תערובת השמרים, עד לקבלת בצק אחיד.
משאירים במקום מחים להתפיח כשעה
למלית:
1 ק"ג בצל פרוס
4 כפות שמן
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינת צהובה מגוררת
מלח ופלפל
בזמן שהבצק תופח מתגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך ומקררים מעט.
מוסיפים לבצל המטוגן את הביצים והשמנת, מלח ופלפל.
אם הבצק כבר תפח מרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של סנטימטר או סנטימטר וחצי.
מרפדים תבנית משומנת בגודל 20*30 בבצק ודואגים לרפד גם את השוליים. מניחים בצד לכרבע שעה להתפחה נוספת.
שופכים לתבנית את מילית הבצל ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגורדת.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-40 דקות.
פוליסמן אולגה