עוגת שושנים שלפניכם היא עוגה מאוד קלה להכנה עם אתם יודעים איך לעבוד עם שמרים, והאמת שאין קל מזה. מקבלים עוגה מאוד מרשימה, גבוהה ומעולה לארוחת עשר לילדים או אפילו כתוספת לקפה של הבוקר במבוגרים.
חומרים:
200 גרם חמאה רכה
25 גרם שמרים טריים
150 גרם חלב פושר
500 גרם קמח
100 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
1 חבילת נוטלה
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים המפוררים
מעבירים 100 גרם חמאה למערבל ומוסיפים את הקמח עם השמרים.
בקערה נוספת מערבבים סוכר, מלח וביצים, ושופכים את תערובת מעל הקמח, ומוסיפים גם את החלב.
מפעילים את המערבל במהירות נמוכה ואז עוברים למהירות גבוהה ל-5 דקות.
מתפיחים את הבצק שהתקבל כחצי שעה במקום חמים.
מוסיפים 100 גרם חמאה רכה הנותרים ומעבדים אותו לתוך הבצק שלנו.
מכסים ומכניסים לשעה במקרר.
מרדדים את הבצק למלבן, מורחים נוטלה מבלי להתקמצן.
מגלגלים לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של 5 ס"מ.
מניחים בעיגול בתוך תבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ומתפיחים כ-45 דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים במשך 20 דקות (לא לשכוח למרוח בביצה טרופה לקבלת צבע סופי יפה).
פוליסמן אולגה