פעמים רבות, אחרי אכילה של מזון מהיר בכל מיני דוכנים, מרגישים שוב, לאחר זמן קצר, השתוקקות למנה נוספת.
והשאלה למה?
כי לא קבלנו את כל החומרים המזינים שאנחנו צריכים.
אנחנו מפסידים את מה שאנו מכנים micronutrients, , כלומר מינרלים וויטמינים או נוגדי חמצון מתוחכמים יותר.
הגוף שלך הוא בציד תמידי לחיפוש חומרים מזינים ספציפיים אלו והרגשת הרעב תישאר עד שהתיאבון להם יבוא על סיפוקו , אפילו שיש הרגשה של מלאות .
במחקר דו שנתי עם 7500 איש שנעשה ב- PennState The Pennsylvania State University, האכילו את המשתתפים בתזונה שהכילה מזונות עשירים ב- micronutrients ( ויטמינים A, C, B-6, חומצה פולית, ברזל, סידן ואשלגן), אך נמוך בצפיפות קלורית.
הם מצאו שהמשתתפים שתו פחות משקאות עשירים בקלוריות, צרכו םחות שומן, ואכלו פחות קלוריות.
הצהרת החוקרים - תזונה עתירת צפיפות micronutrient ממתנת את האספקטים הלא נעימים של חוויית הרעב למרות שהיא נמוכה יותר בקלוריות.
בחירת מזונות עשירים בנוטריאנטים
יש סקלת דירוג שמצביעה איכות תזונתית למזון – אנדי ANDI – זה קיצור של Aggregate Nutrient Density Index , הוא משמש בעיקר לדירוג של מזונות מלאים.
אנדי מנתח מזונות עבור המרכיבם הבאים: קרוטנואידים: סידן, בטא קרוטן, אלפא קרוטן, לוטאין Fiber & וזאקסנטין, ליקופן, חומצה פולית, Glucosinolates, ברזל, מגנזיום, ניאצין, סלניום, ויטמין B1 (תיאמין) ויטמין B2 (ריבופלאבין), ויטמין B6, ויטמין B12, ויטמין C, ויטמין E, אבץ,
בתוספת ציון ORAC (ראשי תיבות של Oxygen Radical Absorbance Capacity) מדד ל-יכולת ספיגת רדיקלים במזון ע"י האנטיאוקסידנטים.
לדוגמא - ארוחה טיפוסית של דיאטת "אתגר מילה" שמתבססת על זרעי צ'יה מובחרים מקבלת דירוג ANDI גבוה מ- 3000, בו בזמן שארוחה מערבית טיפוסית - המבורגר וצ'יפס מקבלת ציון של 70.
זאת דיאטה שופעת ברכיבים תזונתיים, לא בקלוריות, מספקת את הרעב למיקרונוטריאנטים, ומנטרלת את התשוקה למזונות נוספים.
זה סולל את הדרך ל-ירידת משקל יציבה תוך מתן כל אבות המזון העיקריים לבריאות טובה ומניעת מחלות.