אורז זו אחת התוספות האהובות אצלינו, וניסיתי כבר המון מתכוני אורז, מכל העדות, אך התכון הזה של אורז בתנור הוא אחד האהובים עלינו. הילדים קצת פחות מתחברים לעשבי התיבול שיש במתכון, אז אני מפרידה ל-2 מנות את האורז וכולם מרוצים ושבעים.
מרכיבים:
3 כוסות מים רותחים
2 כוסות אורז
בצל בינוני חתוך לקוביות
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת שמיר קצוצה
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
3 כפות שמן בנוסף
אבקת מרק
פלפל שחור, מלח
1. סיר שמתאים לתנור מטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דקות.
3. מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים, מערבבים הכל יחד, מורידים מהאש ומכסים.
4. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-40 דקות.
זכרו כי כאשר מוציאים את האורז מהתנור יש להשאיר את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות, ורק אח"כ אפשר לפתוח ולערבב את האורז.
פוליסמן אולגה